Egy hét szabi
Gyerünk a tóra, megremeg
az ablak, mint a tengerek.
Ma nem leszünk rabok tovább,
leléphetünk a gangon át.
Válasszatok! Egy hét szabi.
Ha zúg a szél, az északi,
ha strand helyett kopár padok,
mi nem leszünk tovább rabok.
Megengedünk egy hét szabit,
a déli parttól északig
robog velünk az egyterű,
a forradalmi kedv s derű.
Nem engedünk. Ha van szabink,
velünk a rock and roll s a swing.
Ma fényesebbnek látszanak
fehér bokák a lánc alatt.
Velünk a stég, a parti bár,
és főnökünk, a Napkirály
megengedően, lassan int;
szerethető, ha van szabink.
Gyerünk a tóra, mint a szél,
ki dolgozik, majd visszatér.
Nekünk vagy tíz napunk szabad,
alattunk sír az út, szalad.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Élet és Irodalom, 2005.04.22