Brókerek
Mi vagyunk a brókerek, nem holmi
közalkalmazottak. Körülüljük a Földet
mint egy kerek asztalt. És a mi
kijelentéseink világossága, mint
a Hold fényeskedik nékünk.
És a Gyehenna tüze eméssze meg
az árfolyamaink ellen spekulálók
pártját!
Mi vagyunk a brókerek, habselyem
ingünk tükrén a világóceán csábít.
Kijelentéseink világossága beragyogja
a termet, és sötét felöltőink szárnyán
nem világít a por.
Mert sötét angyalok vagyunk mi,
e világba taszított minket Urunk,
a galambősz befektető és bankár.
Ő garantálja az éves hozamot, de a
mi felöltőink szárnyán szárnyal
a tőzsde, amíg a kereskedés tart.
És a mi Urunk megkülönböztetett
figyelme irányul ránk.
Mert jó a mi Urunk, és örökkévaló az
Ő kegyelme. Ezért nekünk kell
gonoszkodnunk e földön, amely
a nagybefektetők célterületévé vált.
Víziók helyett csak divízióink vannak,
de a hálózatépítésben nagy a mi jártasságunk;
és boldogok a hálózatépítők, mert ők
öröklik a Földet.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Élet és Irodalom, 2005.10.07