BERETVAHÍD
áttötyög a vén totyakos
a Beretvahídon
meg-megáll s a legközépen
lefordul szelíden
azaz lefordulna hogyha
sarkát el nem kapja
dühödt életszeretete s
elszánt akaratja
csúzligumin halálugrás
újkori találmány
ruganykötélpányva fogja
mindkét lábikráján
szétloccsanna koponyája
már-már a fenéken
ruganymadzag visszarántja
s lábtól tartja féken
egyben van még épen: vidor
feje szíve vére
visszatottyan Beretavahíd
beretva-élére
kettőt perdül hármat fordul
túl van a veszélyen
de annál ijedtebb semhogy
szólaljon-beszéljen
tovatötyög a totyakos:
már elérte-partja
s verítékes vén üstökét
egy zsombékra hajtja
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Élet és Irodalom, 1998 ápr.