Hogy megbocsássák könnyeinket
"Mit akartok adni,hogy
elárúljam Őt nektek"
/Máté e.26:12:14/
Súg a száj, a toll serceg, ők
Megértik, mit fed el a tabu-kód
Gyáva hősök, bátor megalkuvók
Önmaguknak tükörben hencegők
Nevük, kézjegyük láthatatlanok
Elfolytott félelem bennük a múlt
Mert Júdást játszani mind megtanult:
"Légy üdvözölve! "- szólt,- s csókot adott
Csak ők tudják, ki,-kinek árthatott
Kivágnák nyelvüket, mint a cserjét
Sikátorok mézillatú csendjét
Mert Isten után lopva jártak ott
Utóbb bűn lett, mi erény volt előbb
Megfeszített abroncsba zárt dongák
Viselték rabságuk nyűtt balsorsát
S rab maradt mind, bár börtönük ledőlt
Szólnak, s a szavuk megrenget minket
Nem lettek hősök, tűzre nem vetik
Mentséget is mi keresünk nekik
Hogy megbocsássák könnyeinket
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.