Tavaszváró
Tavaszváró
Szívének dobbanása, még alig hallható
Újszülött csikó éledező patazaja ez,
Torzzá fagyott ifjúi testébe hatoló
Elixir, mely az új élet üzenetét hozza el
Szemének rebbenése, halvány lehelet
S tovatűnnek gonosz árnyak
Megtörik a varázs, életet ad a kikelet
S szökken az ifjú, elszáll a bánat
Tündöklő fénysugárral terít be,
Pattan a rügy, ébredez az erdő is
Óvatlan legényke, ablakomon a tavasz néz be
S köszönt az ott zümmögő bogár is
Keszthely 2005. február 8.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Írásaim