Verseim
Mennyi vers fogant meg, s kelt életre bennem
Már nem számolgatom,muzsikál szívemben
Ébredeznek most is csapongó dallamok
Frissek,erőtlenek,mint őszi hajnalok
Mind egy-egy gyermekem,éjszakánként felsír
Hozzám bújnak, fének,szipognak verseim
Gügyögnek a szavak,egyedül oly gyengék
Hívnak,kérdeznek,mintha anyjuk lennék
Forrongnak agyamban,a véremet szívják
Általuk lobogok,alvó tüzem szítják
Lázongva törnek fel,mint láncravert rabok
Kiülnek a fényre szavak,gondolatok
S már erősek,büszkék,léptük együtt dobban
Gyalogezredem ők hosszú,tömött sorban
A dal a szívekhez szól,a hang tiszta,nemes
Megszépül a világ,ha felsír egy-egy vers
Átölelve csendben elringat,mint álom
Megbékít a sorssal,enyhít a halálon
Félreteszem a bút,s átengedem magam
Szférák zenéjének,égi varázslatnak
Hagyom,hogy megálljon köröttem a világ
Égboltra feszüök,mint fénylő délibáb
Könnyű,puha szárnyon a felhőket járom
Földi terhek súlyát nem cipelem már ott
Beletúrok csendben alvó verssorokba
Megérint múlt, s jövő fenn a csillagokban
Egy varázsütésre meghasad fenn az ég
Élnek, és éltetnek a kicsiny versikék
A szavak, mondatok titkon visszajárnak
Ők lehelnek csókot szunnyadó múzsámra
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.