Félúton
Anyám emlékezetére,aki szorgalmazott
igyekezettel sarkalt,hogy szeresem a
verseket
Úgy születtek meg bennem a versek
Mint lövészárkokban elesettek
Puskacsövéből hulló tűzeső
Jeltelen sírokra deresedő
Ölelkező odvas faszilánkok
Keresztek,mit a holt a holtnak ácsolt
Hamvadó csontok fölé a múltat
Ídéző bús felkiáltó jelnek
Csak én tudhatom,mennyit szenvedtem
Hogy sajdúlt fel minden sora bennem
Égetőn,mikor könny, és láz gyötört
Élő ágként a holt rózsatövön
Hogy kimondjam,még akkor is ,ha fáj
Fejfádra vésem versemet Anyám!
Szellemtestű hűs gyökérzetedbe
Hogy békére leljek majd ott veled
Félúton vagyok!Még ébredezem!
De tudom,hogy vársz, s én megérkezem
Hozzád,hogy végleg megtaláljalak
Ledobják köntösüket a szavak
Mécs lángja hív,hajnal fénye lobban
Viszel karodban a verssorokban
Csontfehér virágok közt,mint egykor
S életemet veled újra kezdem
1997 02 15
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.