Kazár selyem
Beispielweise exportierten die Chazaren
einen Seidenstoff mit Blumenmuster,
den die Byzantiner τζιτζάκιου nannten,
nach dem türkischen Wort für Blume čiček.*
Ülni a gördíthető széken
- előttem a kazár birodalom,
végjegyzetekkel 54 oldal -
(Čiček, magyarul tkp. virág.)
és felismerni hagyni a hibát,
hogy virágot születésnapodra
idén egy német tanulmányból szedek,
egy virágmintás kazár selyemről.
Felfeslett anyag, szétfutó szálak.
Szakadva, szakadatlan kívánlak.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Alföld, 2005/11