Vagyunk
Az MN.3011 légvédelmi rakéta ezred
nyugdíjas katonái tiszteletére
/SL/
Csak egy volt az utunk
Egy volt lélegzetünk
Egy volt a szív, a tűz, a hév
De szerteszét hulltunk
S hol van már ezredünk?
Győzelmi dal virágját légi-
Rakétáink hordozzák-e még
S mit egykor megéltünk
Nincs hozzá fogható
Vérünk ott van vasban, kőben
S minden cseppjét védjük
Mint víztükrét a tó
S ott lesznek lázadó génjeink
Mindég az utánunk jövőkben
Állunk még szikáran
Vagy féltérdre rogyva
Vagyunk egytestnyi nemzedék
Szó a néma szájban
Mi vagyunk dadogva
Fenn szikrázó,büszke hegyorom
S ott lenn rejtélyes tengerfenék
2000 03 01
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.