Őszi csendben
Látod Kedvesem már az őszi csend
Avarba hull vérzőn szerte-szórtan
Mint megannyi jégezüst esőcsepp
S társa vész a szónak elhagyottan
Szemed tükrén a fény meg sem rezdül
Még füröszti magát benne az ég
Foglyoddá tettél észrevétlenül
S már elengednél, ha menekülnék
Nem jár ezért sem áldás , sem átok
Úgy jutok el az ítélőszékig
Hogy egyetlen bűnöm megbocsájtod
Mint nyárnak az ősz, s télnek a tavasz
Önző voltam, s szívem ma is vérzik
Mikor csak magamnak hazudtalak
2002 07 11
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.