Fantomszerű árny
kit elérni nem lehet
tán illúziókép csupán
s nem is hordoz életet
Felbukkan, eltűnik
mindig, újra és újra
néhány pillanatig
emlékeztet a múltra
Sem üldözni nem éri meg
sem menekülni tőle
ha akar, ő talál meg
elbújni nem lehet előle
Sötétség s fény hordozója
mindkettőt elhozza
a kárhozatot s a megváltást
is magával hordozza
Beteljesíti küldetését
majd elnyeli a homály
de sosem távozik végleg
mindig vissza-visszajár