Álom a sárkányrepülõrõl
Tároltál bennem ezt-azt, de
elfelejtettél jelentkezni érte.
Álomszaga van ezeknek a
dolgoknak, melyek olyanok,
mint a fények. Kicsit meg-
pihennek előttem, majd újra
beissza őket az agyam. Így
álltam az emlékeiddel,
melyekhez semmi közöm.
Álomszaga van ezeknek a
dolgoknak. Egy permetezőgép
igyekszik ki Budaörs légteréből,
ilyesmik. A szerelem véletlen-
szerűsége olyan, mint egy
sárkányrepülő a kukoricatábla
felett. Ha feltűnik, csak az ovi-
sok veszik észre. Közülük is
azok, akik nem alszanak délután,
mert a dajka iskolás fiával ját-
szanak a szeméttároló mögött.
Nem szólnak egy szót se, csak
nézik. Most még nem tudnak
semmit kezdeni a látvánnyal.
Amikor ilyen álomszerű dolgok
kellenének nekik, akkor már
nem tudnak visszaemlékezni
a sárkányrepülőre. Megpihen-
tek ezek az álmok előttem,
mint a fények. Ezek a te álmaid
voltak. Mégis én vagyok az, aki
folyton visszaemlékezik rájuk.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Króm (Budapest, 1999)
Kiadó: Filum