Õszi kép
pattog a dió, hullva hersen burka,
s kitárulkozva kínálja testét,
változik a táj is, zöld
egyenruháját lassan
leveti, s tarka táncra perdülnek
a színek, utolsó felkérés ez a
bomló vágy, rosszabb jöhet
ezután, pára, nyirkos
fagy metszi a törzseket, színes szőnyeg
terül avarból, s végző akarat
tépi városfalakról
hulló plakátok koszló
darabjait; madarak gyűlnek fákon
rezdületlen arccal, messzi tájakra
költözni.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.