Játszótéri Dzsajadéva
Bálint ül csak a játszótéren, homokozik egyre,
a vár amit épít, nem elég óriás, nem elég széles,
nem fér bele a sok ág-darab Isten.
Bálint ül csak a játszótéren, homokozik egyre,
a térdét átöleli, a feje súlyos gondokkal teli város,
nincsen senki, aki neki segítsen.
Bálint ül csak a játszótéren, homokozik egyre,
a földön mellette van a lapát, a vödör, meg a sok-sok szerszám.
Bálint ásni akar, mert azt hiszi, kilyukad a Földnek másik végén.
Bálint ásni akar, hogy a csillagokon túl, majd az
Üveghegyek országába elérjen.
Bálint ássa a kútját a homokozóban, míg kicsi kezeire sár
tapad, izzad a homloka, tenyere, az ingujjával törli le
egyre a munka hevét, koszosan fel-felnevet olykor.
Bálint sír, csak sír, anyukája ma jól megszidta,
hiszen nem ment haza délre.
Bálint most otthon van, az ágyon pityereg, utána a
padlónak esik, a parkettát kaparássza a csillagokon túl majd az
Üveghegyek országába szeretne elérni.
Bálint elfárad, meg az álom is elnyomja, a hideg
ablak alatt el is alszik álmait őrzi a Nagy Szobafogság.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Kilenc másodperc reggelente (Budapest, 2005)
Kiadó: Parnasszus Könyvek