Szerelmem egy totemállat
Szerelmem egy totemállat.
Fölébred reggel, és kortyolgat
kávéjából. Harapna vala-
mit. A csokis kuglófot megint nem
vette le a mélyhűtőből. Ül,
kezében a megfagyott tészta.
(És reggel van, csillog a pára
a zúzmarás alufólián.)
Szerelmem kezében a svájci
hegyek. Ő látta a csúcsokat,
nem mesél, gyomrában
úgyis kihűl a kávé: dermedt
ételen kívül semmit nem tűr.
Titka a reggel, nem fejtem meg:
szerelmem egy totemállat.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Hullám, híd, háló (Budapest, 2001)
Kiadó: JAK-Kijárat