Szilágyi Domokos
SE ÉBREN, SE ALVA
Boldog vagyok kicsit,
mert kínjaim kicsik
(Szabédi)
Se ébren, se alva,
se élve, se halva,
se szomjan, se étlen,
se munkán, se tétlen,
se így, se amúgy --
rokkantan vagy épen,
nem megy semmiképpen --
szólj hozzám, hazudj,
mondj igazat, mindegy --
olyan lettem, mint egy
csecsemő, olyan
magatehetetlen és gyámoltalan;
se ébren, se alva,
se élve, se halva,
se szomjan, se étlen,
se munkán, se tétlen --
túl a megváltáson:
élő feszület.
Senki meg ne lásson,
Anya, nélküled.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.
|
|
|