VERSBE ZÁRT VAD
Csak a pofáraesésből,
a felsülésből, a leégésből ért
eme középkorú fiatalember,
eme versbe zárt vad,
eme egzaltállat
Csak akkor ütődik fel,
ha koppan,
és a késedelmétől elkáprázott sasként
berzenkedő galamblelkű könyvtárosnők
hét büntetés-bőrt kénytelenek lehúzni róla,
ha az átlátszó kifogással útját álló dús kirakat
visszadobja zöld svájcisapkás
tükörképét a feladónak
ha eszébe jut
bizonytalan társadalombiztosítása
És ilyenkor megszeppen és esküdözik,
hogy megtesz, amit megtehet:
hogy kifizetődők legyenek,
nem végez hozzájuk előtanyulmányokat,
nem kezdi Ádámmal, Évával
a nyúlfarknyi, négyezer forintos recenziókat
Lám, most is ott álldogál
a festhajnalfény eresze alatt az utcasarkon,
mint a frissen érkezett vándor,
aki mértéket vesz a városról
És a félhomályban a szemközti házak sorhajó során
fölpattannak az ágyúállás-ablakok
és sortüzet dörög feléje
száz fontos százfontos torok,
hogy aszondja, ácsi:
Csak a pofáraesésből,
a felsülésből, a leégésből ért
eme középkorú fiatalember,
eme versbe zárt vad
eme egzaltállat
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Remetei Káziratok,