HÉTPECSÉTES város levéltáraiban…
HÉTPECSÉTES város levéltáraiban
valamikor születésük előtt elhelyezik
a földi életükre vonatkozó szándéknyilatkozataikat
a szentek, jótevők, nevezetes szüzek,
tömeggyilkosok, terroristák, gonoszok
Hozzászokhattak hát a lakosok
az örökös jövéshez-menéshez,
a szívderítő és botrányos jelenetekhez:
...párosával, hármas-négyes csoportokban
iramodgatnak a süldő angyalok,
akiknek arcán
az alkony ikerfénye kél,
ha egy tétova tekintet mafla kis cicijüknek
ütődik
az anyák befogják gyerekeik szemét, fülét,
ha a bokor alól kilógó patájú részeg csöves ördög
utánuk vág egy
fekete heges bíborvörös trágárságba
bugyolált üres borosüveget
Aztán még itt motoszkál fejemben
az a hasonlat, hogy:
Nihillista, mint egy lyukas mogyoró.
De beléje foglalva kit dolgozzak a versbe:
HÉTPECSÉTES város polgármesterét
a városi sírásót,
vagy a Falstaff nevű vízhordó csacsit?
Hagyjuk! Legalább a lehetséges léteket
kitöltő képzeletemet ne abajgassa
az örök recenzióírás miatt
hatalmában tartó babramunka!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Napút,