Ima bocsánatért (Juditnak)
Ne vedd el tőlem a falovakat,
ha szótlanság hever játékaim között,
mert jönnek rendet rakni a szavak
szétszórt polcaimon keljfeljancsi módján
talpraállnak a mondatok...
Ne vedd el tőlem a falovakat,
ha szürke hályog száll szememre
és beterít szárnyával az éjszaka,
mert jönnek tollamra
dolgos kis csapatok;
tollászkodnak hajnali verebek fülemben
kiröpülnek félig meztelen verseim
combod meleg fészkéből...
bocsáss meg átkos némaságomért - - -
ha már szólni nem tudok
csak nézz rám nedves szemmel
tedd kiszáradt nyelvemre a holdat
- szentséges ostyát -
a tömjénillatú csöndben
tested oltára előtt térdepelve
megjön hangom is -
Ámen.
Vácrátót , 1982. május 20.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: -, -
Kötetben: Ima bocsánatért (Nyíregyháza, 2000)
Kiadó: RÍM Könyvkiadó