Egy napja már,
igen, körülbelül egy napja,
hogy reggel volt, amely elönt, eláraszt minden
kidudorodást és egyéb izét a földön
szándéktalan, de jóleső
izzással, forró csillogással.
Ha éppen szép idő van.
Mégsem tréfadolog ez;
esetleg égő karmait
agyunkba vájja, lotty.