Nagyon irigyeltem azt a párt.(Öleléssel: feleségemnek)
***A Levelek egy addiktológiáról ciklusból***
ma még nem írtam verset túl a rácson már esteledik
s már éjjelre nem is akartam költő lenni
de mivel szellőztettem a kilencest
kiültem a folyosóra egy piros kényelmes fotelbe
pontosan a kávéspult mellé s mint egy álom
mely szép de lehet rossz is egyszerre csoda történt
legalább is számomra az volt egy jó harminc év feletti
csinos nőbeteg ballagott fess jóvágású rövid bajuszos
saccra több mint negyven telet megélt úrral a pulthoz
a férfi egy kávét kért fizetett majd gyengéden karonfogta a hölgyeményt
és ballagtak vissza a hátsó női kórtermek irányába
mondom a hölgy volt az osztályon fekvő beteg
a férfi csupán látogatója barátja kedvese netán a férje lehetett
s ez a csupán holott gyönyörűt láttam az imént
sebet ejtett már - már gyógyultnak látszó szívemen és lelkemen
eszembe jutottál hitvesem mint egy hónapja minden nap
ismersz: nem vagyok irigy ember de most nagyon irigyeltem azt a párt
feltolultak bennem a több évvel ezelőtti és a tavalyi
- igaz ritka látogatásaid talán mi is karonfogva
mentünk egyet fagyizni és sétálni a kórházi parkban
nyár volt szép meleg nyár minden bájaival együtt
de nem fájdítom tovább szívem igaz mondtam neked telefonon
többször is hogy nem várom el tőled e zord télben
a Dunakanyarból hetven kilométert utazva ide
hetvenet meg vissza Verőcére hogy meglátogass
de azért jól esett volna tőled is egy - egy hívás néhanap
hogy vagy hogy érzed magad mindezek ellenére szeretlek
ugyan úgy mint amikor huszonöt évvel ezelőtt megismertelek
május elsején a kis verőcei állomáson jegyváltás közben az iskolai ünnepségre utazván
hol én voltam a főnök a forgalmista és a bakter egyszemélyben
meg van mindenem Tamás költő barátom Gyarmatról többször eljött hozzám
két fiatal költő - palánta tanítványom Rétságról kétszer is meglátogatott
hozták friss verseik kéziratait élelmet italt nassolnivalót
restelltem is hogy e kispénzű barátok rám költenek
de örültem hogy itt voltak beszélgettünk a verseikről
nem fájdítom tovább szívem egy hónap alatt
egyszer altató osztáskor hívtál fel mindössze telefonon
akkor is csak azért hogy megkérdezd az adónyilatkozatod aláírásakor
mit kell tenned a gyermekkedvezménnyel kapcsolatos nyomtatványokkal
többször úgy éreztem magam mint egy megunt játék
melyet a gyerek egy sarokba dob félrelök ennek ellenére folyamatosan hiányoztatok
belőlem
ismersz: nem vagyok irigy ember ne haragudj de most nagyon irigyeltem azt a párt
főleg a beteg hölgyet főleg őt
Balassagyarmat, 2003. február 12.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: -, -
Kötetben: Üzenetek, vallomások, strófák (antológia) (Rétság, 2005)
Kiadó: Városi Mûvelõdési Központ és Könyvtár, Rétság