Ma már megmásznám érted a sziklákat csúcsokat -A Levelek egy addiktológiáról ciklusból
Nagy László írta Szilágyi Domokos halálakor az idézet nem egészen pontos -
egy bugylibicskáért még a Kerepesi útig sem tántorognék el
hát igen bár három napig szanatóriumi lakó voltam
lángoltak majd elhamvadtak bennem a versek egy sort sem írtam
de ötvenkettedik születésnapod követően egy szál vörös rózsáért
hazabuszoztam a messzi Dunakanyarba hogy felköszöntselek
tudom nem nagy érdem dicsőség nincs jogom büszkén verdesni mellem
de egy bugylibicskától nékem te milliószor többet érsz
érted akár a holdra is felgyalogolnék ha módomban állna
legalább addig is enyhülne a földi kín szívemben
lehet hogy találnék néked ott is egy kis gyopárt
melyet Erdélyben már szégyellem úgy vettünk egy fiútól
nem én másztam érte sziklákat csúcsokat pedig azt kellett volna tennem
de őrizzük még ma is huszonegy év után azt a gyopárt
egy albumba préselve erdélyi fényképeink között
most felrémlik bennem az olasz Velence is
a lagúnák a hidak a Doge - palota a Szent Márk - tér az oroszlánnal
egykori ifjúságunk szerelmünk mikor hittünk abban
hogy a második sírig tart annyi de annyi szenvedés kín után hiszem
merem hinni ma még te is úgy érzel irántam mint én: hiányzom és fordítva
érted akár a holdra is felgyalogolnék ha módomban állna
lehet hogy találnék néked ott is egy kis gyopárt
ma már megmásznám érted a sziklákat csúcsokat
mert egy bugylibicskától nékem te milliószor többet érsz
Balassagyarmat, 2003. január 30.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: -, -
Kötetben: Üzenetek, vallomások, strófák (antológia) (Rétság, 2005)
Kiadó: Városi Mûvelõdési Központ és Könyvtár, Rétság