Január
Hommage á Kormos István
Rojtokban lógó nagy egek alatt
viselem felhajtott galléromat
csak lépi lábam az úttalan utat
arcomra szél, szaggatott hó tapad
mert tél ez bizony: Január
könnyeknek hava: Január
tél ez esetleg halott nyár
egy edgárféle sohamadár
piros lámpán fejem fölött áthúzott
valamint életemen is áthúzott
miközben járdákon egyensúlyozok
veled és nélküled között egyensúlyozok
rojtokban lógó nagy egek alatt
fejemre hómarta álmunk szakad
mert hangod valahol máshol maradt
arcod is valahol máshol maradt
mert máshol vagy, mégis fülembe szuszogsz
itt neszezel, valahol mocorogsz
homlokod fényét villantva ragyogsz
Január havában ahol egyedül vacogsz
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Új Holnap, 2004 nyár