Csillagot a fődhöz (Tisztelgő szinopszis)
Bogarat röptet, úgy kacag,
és forog a hinta,
copfjai kékre festik az eget.
Nyalóka, mézeskalács szívek,
Máté a kalappal, kukoricát
morzsolnak a dalok.
A luftballon pedig ellebeg.
Sárba ragadt lábnyomok közt is
palacsintasütő lenne a hold.
Szoronghatsz, a szerelem tilos,
az nem terem életet.
Pörög a táncban újra a hinta,
szavak nélkül is érti mindenki.
Petróleumot a ház ereszére?
Hát tessék, hadd égjen minden.
Végül csak a szívek lángolnak.
Aztán fennakad, és nem segít se
könny, se szó, se szívmasszázs.
S bár a világ, mint örök hinta, forog
tovább, Mari már végleg kiszállt.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2024-11-12 20:30:17
Utolsó módosítás ideje: 2024-11-12 20:30:17