Modern kori történet Kőműves Kelemen után szabadon
Huszonkét dolgozó megdumálja kicsit
A legújabb díszlet lesz most már a limit
A limit lenne a béremelésük
Béremelésük nem leépítésük
El is indult a munka folyamata
Másnapra beszűkült néhányuk tudata
Összedugta a fejét a huszonkét dolgozó
Hogyan lesz ebből meg a bemutató
Megitták musttal az áldomást az ügyre
Kit ásnak el vagy vetnek a tűzre
A falak nem állnak meg csak úgy maguktól
Kell nekik támasz egy geofizikustól
Ha nincs természettudós jó lesz akárki
Vérét keverni a habba vagy a kő mögé zárni
Nincs mese ez áldozatot követel
Kapjuk el Enidet úgyis itt cövekel
Talán megszán az építés Istene
Stimmelni fog a csavarok menete
-Kisbuszom, kisbuszom nagyobbik kisbuszom
Menjünk a műhelybe alanyi jogomon
Tankoljál sebesen drága jó sofőröm
Tapossál a gázra ami kifér a csövön
Elsötétül arca borongós lesz kedve
-Enidem nem baj ha nem lesz kiseperve
Gondolatim immár sötétbe fordultak
Enidem Enidem harangok kondulnak
-A kisbusz a tulajé az üzemanyag is benne
Kezdődik a dolog menj míg van munkakedvem
-Ramatyul aludtam feketék a hegyek
Abban az utcában megsemmisítenek
Volt ott egykor sok derekas
Nem emelgetik már a húsos fazekat
-Tekerd a kormányt azon legyen eszed
Még utóbb felhívom a szakszervezetet
Hasítva haladnak a műhelyház felé
Valaki akkor őket észrevevé
Felnézett az égre összetéve kezét
Hangját reszketve megrezegteté
-Kapjon defektet az ördög szekere
Sípoljon a sofőr tahográf kereke
Csapjon le előtte gömbvillám dagadtan
Hulljon a szemére puha vattapaplan
Hasítva haladnak a műhelyház felé
A sofőr orcája már sápadtfehér
Huszonkét dolgozó kint az udvaron
Görnyedten állnak egy fehér vonalon
Köszöntik a sofőrt na meg az Enidet
Villogva vibrál a termelősziget
-Elkapjuk a füled a hajad is lángol
Legyaluljuk azt ki téged itt sztárol
Megmentjük így az egész kócerájt
Te meg nem ihatsz több kamillateát
-Nyugdíjas koromat várjátok meg szentem
Mert így elmegy az élettől is a kedvem
De Enidnek mielőtt végleg eliszkolna
Kihúzták a lábát és bedobták a tóba
Belefúlt örökre a szelleme is halott
A legnagyobb garázda három évet kapott
Jöttek keresni idegen emberek
De ez nem zavarta az érintetteket
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2024-10-18 14:23:44
Utolsó módosítás ideje: 2024-10-18 14:33:15