Vasi Ferenc Zoltán
Ezüst-VADRÓZSA
Anyám tavaszi Szél,
hegyre visz fel a hátán,
batyut bont a tetején:
"Fiam, nézd, vigyázz rá.
Én indulok vissza,
Te időre magad maradsz,
aludj a rád hagyott
terhekkel,s ha sírsz –
szellővel elárasztalak,
Tavasszá üdvözítelek –
orgona-Ég alatt
vigasztalgatlak,
lepke-ingecskében
mindig megpártollak –
moha-párnácskára
hogy fejed hajthassad,
gyöngyök könnyeivel
ékszerként ékítlek –
s míg világ a világ,
nagyon szeretlek,
mindig segítlek –
bajon-bún-bánaton
általemellek,
tűzön-parázson
tapodni engedlek –
sorsodból sorsot
formálok -:
Eleven Lángom az Éjszakában,
szeretet-elrendelésem,
ezüsthitű lélegzetvételem."
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2024-08-29 07:28:47 Utolsó módosítás ideje: 2024-08-29 07:28:47
|
|
|