Nincs idő felsorolni
Elárverezték Gogol köpönyegét,
Isadora Duncan sálját,
Szergej Jeszenyin nyakkendőjét,
Tolsztoj biciklijét,
Kafka motorját,
Kafka bukósisakját,
Freud utolsó szivarját,
Olivecrona szikéjét,
Andersen ólomkatonáját,
Santiago horgát,
Gauguin fekete tükrét,
a lombikot, amelyben egykor homunculus született,
a tollat, a kést, a fésűt, az órát, a gyűrűt, a szemüveget, a kulcsot –
Melyik kié volt, nincs idő felsorolni.
Mindegyik kellett valakinek, és
nagy pénzt áldozott érte, de tán
ő sem tudja, mit kezdjen vele.
Egy darabig őrizni fogja,
aztán elfelejti, hova tette,
és főleg azt felejti el, hogy
fiának elmondja, kié volt.
S ha meg is mondaná, a fiú
úgyse tudná, apja kiről beszél.
Csak annyit, hogy sokat ér.
Ám minden hiába, egyszer
úgyis eladja fillérekért.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Forrás, 2024.május
Feltöltés ideje: 2024-05-06 00:00:03
Utolsó módosítás ideje: 2024-05-06 00:00:03