AZ ABLAKPUCOLÁS HÁTTERÉRŐL
pára mereng megnyitott ablakon
kutat a Nap üvegház zegzugán
átlábol minden titkos napszakon
fény vetül furcsa algoritmusán
és egyszerre a kalcit felragyog
fényben játszó amőba forma
tízezerszer megjelölt ablakok
tünékeny nyomán lépdelnek sorra
lepárlott sók függőleges táblán
horgolt függöny megizzadt gyöngysorok
felfűzött fény aprólékos ábrán
mindez ha old és lassan párolog
a világ teremtő mániája
víz és levegő entalpiája
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: BEÉRNÉM CSENDDEL (, 2017)
Kiadó: Irodalmi Rádió
Feltöltés ideje: 2024-03-01 23:50:20
Utolsó módosítás ideje: 2024-03-01 23:50:20