Nagyanyám ingaórája a falon
maga a réz-barna nyugalom.
Nincs kihagyás, sem sietés,
nem úgy, mint a bolondos szívverés,
mi vadul dörömböl néha,
néha meg szelíden dorombol.
S ha valaki sokáig hallgatja
az egykedvű tiktakolást,
csakhamar álmában barangol.