a történelemből tudjuk
én négyéves voltam
a szenespincében ültem anyám ölében
a faternak nem jutott sámli mellettünk állt
szorongattam mutter egyik kezét
ő a másikkal próbálta befogni a fülem
úgy húzott magához
ne halljam a durrogást
arra nem emlékszem hogy volt-e kajánk
úgyis rossz evő voltam
így aztán nem tudtam fasiszta lenni
bezzeg a tizenhatéves unokabátyám
anyám nővérének a középső fia
agyon is lőtték
nagynéném napokig kereste
járt-kelt a letakart hullák között
emelgette a lepedőket pokrócokat
míg a többi fasiszta között megtalálta
könnyű volt előző éjjel azt álmodta
hogy hazajött Sanyi azt mondta mutter úgy fázok
az egyik szeme ki volt fordulva a fejlövéstől
na hát pontosan így nézett ki amikor felhajtotta a lepedőt
a koporsóba nagynéném méretre vágott paplant is
legalább ne fázzon
nekem viszont amíg élek
van egy tizenhatéves unokabátyám
bár nem dicsekszem vele
tudjátok miért
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2023-10-24 07:44:48
Utolsó módosítás ideje: 2023-10-24 07:44:48