Felszín alatt
Fölöttünk fagyos felszín,
görcs fogta ujjak rajta,
járőr a hideg örvény,
zord, kegyetlen fajta.
Harminchárom éve
ide nem jut le a fény,
didergő testünk tápja
a rothadó remény.
Víz szorít lent, és fönt
szél zajong, hullám rohan,
ujjainkat csizmák rúgják,
s a megfagyott lelkünk rian.
Kifosztott kagylóhéj létünk
üresen iszapágyra száll,
a felszínen tűzijáték mulat,
s a mederben sétál a halál.
Millióknak szótlansága,
millióknak beletörődése
kétmaréknyi urat éltet,
de senki nem bánja mégse.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2023-10-22 19:55:13
Utolsó módosítás ideje: 2023-10-22 19:55:13