Futnak a napok
Csak futnak a napok egymás után,
bársonyos léptekkel, néha sután,
batyut köt vállára tizenkét hó,
észre sem veszed, hogy milyen mohók.
Futnak a napok egymás után,
nem surrog éjjel zöld lombú ág,
hallgat a tücsök, fecske sincs már,
délre húzott a vándormadár.
Rövid az este, a dal is csitul,
a pityókás vendég hazaindul,
fonnyad a fűben a réti virág,
víz után vágyott, de szárad a szár.
Erdei padon egy szürke veréb,
ha nem talál magot, morzsát remél,
sás között béka ül, most nem vidám,
hideg az éjszaka, szökik a nyár.
Aszú szemekben arany rekedt,
dolgos kezektől kincs lesz neked,
telik a hordó, csordul a lé,
jó magyar bornak nem kell cégér.
Táncol az avar, hol szélzene jár,
még megcsillan néhány reménysugár,
lengeti haját a napkorona,
bágyadtan néz be a kis fasorba.
Csak futnak a napok egymás után,
már tükörbe néznem kár is talán,
de rezdülő vágyak rozsdafalán
karcolom mélyre a nyár illatát.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2023-10-09 08:03:09
Utolsó módosítás ideje: 2023-10-09 08:03:09