Reméltem
Mint kakukkos óra őrült kattogása,
mint hajszálerekben dübörgő
gramofonének sírása,
olyan volt minden napom,
lábujjhegyen lépkedtem,
finom aranylapon,
leszakadt rólam sárcipő s kabát,
téved ki azt hiszi,
csak engem érhet vád,
amiért annyit vártam,
könyörögtem, kértem,
vagy csak reméltem,
hogy egyszer eljön értem,
mint öröknaptárba vésett igazság,
mint borús kedvet felváltó vigasság.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2023-04-17 08:52:35
Utolsó módosítás ideje: 2023-04-17 08:52:35