Kell nekem
Nekem kedv kell az íráshoz,
az élethez meg szerda.
Azt nem mondom hogy; ihlet.
Ha már az akarat is belejátszik az írásba,
régen rossz.
Mert a vers ellenáll.
Túlélni akar, mint a magzat.
Mint a magyar.
Ellenáll a nyomkodásnak, a kaparásnak.
Minden injekciónak.
S ha mégis marad,
megbosszulja magát.
*
Hiába gondolta
földi helytartója,
a női determinátor
felolvasó mámorában.
hogy az első sorba
nem jó helyen ült le,
ezért hátrébbküldte.
De az isteni technikus
helyére rázta a terhelést.
S nem lett belőle hasmenés.
Konklúzió:
A technika irányít, nem a szellem.
Rajtam kívül, ő tudja csak,
hol a helyem?
Csüngök aprócska pók a szálon, a mennybéli Atyámon.
S itt, most, a kettő egybeesett.
De te ezt nem értheted.
*
Meg tudná csinálni,
ha akarná,
két napig,
ha legalább minimálbért fizetnének érte,
három hónapig, ha egymilla felett, akár 2x7 évig is.
Igaz abba beledöngicsélne, s mostmár végleg, a végzet.
Ha valaki igazán nagy rombolást szeretne véghezvinni,
megállítani akarná a folyamatokat,
főleg a szaporulatot, itt a Földön,
az anyaság öntőformáját kellene szétzúznia.
Ahrimáni hatás minden konzerválás.
Minden könyvnyomtatás.
Minden memória.
Értek én a szótlanságból. Értek én a szótagszámból,
de nem hagyom,
hogy hangya-kedvemet szegje.
Mert nem szegi kenyeremet se.
Minden hozzászólásom pofáraesés lesz?
Ha a nyúl kiugrik, a bokor kevés lesz.
Ami az éjszakai nagyításomat illeti,
mégsem veszett kárba.
Bár a vers teréről nem tudtam semmit,
sok mindent megtudtam a tevéről.
Hogy túl sokat gondoltam valami másról,
s ahhoz igazítottam magam,
s minden szavam.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2022-09-04 19:00:45
Utolsó módosítás ideje: 2022-09-04 19:34:45