Jókedélyem története...
(Gelencsér János: Kocsmarajz 3. című képéhez)
Én még akkor születtem... tényleg, mikor is volt?
Háromhatvanas kenyér, forintos a lángos,
kendőt hordtunk, pirosat kéket, és jól csiszolt
volt bennünk az öntudat. Gondoskodott János
minden egyes emberről ebben az országban.
Nem tanultam, de lehettem udvaros, segéd.
a gyereknek álmodtam egzisztenciát. Ja.
Magamnak elég volt a kocsma meg az ebéd.
Nejemmel sose veszekedtem, szelíd galamb.
Ellát a lelkem, szeret. Nem azért, csak mondom,
mikor idefele jöttem, utánam szaladt,
megnézte az ingem, hogy nincs-e rajta szarfolt.
Rászóltam: „sztóma ha mondom, segít a gondon”.
Velem kacagott fel, a viccemnek meg tapsolt.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Itt élsz 2. (Salgótarján, 2022)
Kiadó: Balassi Bálint Asztaltársaság
Feltöltés ideje: 2022-07-26 15:11:20
Utolsó módosítás ideje: 2022-07-26 15:11:20