Tűzszünet másodszor
Hajnali virágzás tenyeret rajzol az üvegre,
nyikorogtatja az ablakkeretbe feszülő eget.
Az éjszaka szekrényéből kipakoljuk a nappalokat,
de néhány maradhatna odabent egy darabig.
Neked könnyű ébredni, benned a pirkadat,
jobbod és balod felől mammutfelhők csordái.
Mi a sötétségen át is megérthetjük egymást,
ha elindulunk és lemossuk az utakat.
Néhány mondat olyan, mint egy folyó,
ha éjfélig beszélgetünk, torkolat a tengerbe.
Előfordult, hogy elaludtam amíg hallgattalak,
nem tehettem róla, épp akkor volt tűzszünet.
Nem baj, ha nem virágoznak az éjszakák,
reggelre kint leszünk ebből a magtalan álomból,
megkeressük a nyugalmat, amit elvitt a háború.
Ott lesz, ahol gyerekek rajzolnak a járdára.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2022-05-23 17:35:39
Utolsó módosítás ideje: 2022-05-23 17:35:39