Irány nélkül, tanácstalan
Tudom
az emberben - ha megöregszik -
álmai helyére önsajnálata
saját magányos világfájdalma
és önző siránkozása lép elő
De én még minden éjjel álmodok!
Sokféle emlék, vidámság, bánat
fut elém rendszertelen egymásutánban
- regeneráló pihenésemből rabol
Akkor hát hol vagyok a most-időben?
Álmodok és egyben siránkozom
Tulajdonképpen
öregnek érzem magam, hiszen
sokszor oly kiszámítható az ölelésem
s minden elmulasztott pofonom
Néha még dühöngeni is tudok!
Energiapocsékolás ugyan mivel
ritkán látom jól dühöm helyes irányát
nem ismerem fel ellenségeim
nem találom meg az én utam
- beismerem
Próbálnék a Jóság felé indulni,
de nincs irány
igaz, nincs korlátozás sem,
futhatok akár erre-arra,
előre-hátra,
körbe-körbe
tehetetlen
Így hát
tanácstalan
- a fejlődésen régen túljutott csorda tagjaként -
csak koszos mérgező ivóhelyemre vágyok csupán
szomjam bánatom italra váltom
és aztán ha sok lesz
- holnap holnapután -
saját síromba bevackolódom
s magamra húzom anyaföldemet.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.