csendbe süppedt sikoly
szeretem magam magyarázgatni
de mert az ember hajlamos megszeretni a maga magyarázatait
amikről később rendre kiderülhet
hogy szubjektív hülyeségek
döntésemben inkább csak a saját tűréshatáraimat mérlegeltem
megpróbáltam vele kikerülni
hogy az örkényi tót sorsára jussak
vitatkozni persze lehetett volna
beleszédülni a helyes és helytelen dús dialektikájába
ha lenne hozzá kedv idő használható logika
és partner ahhoz hogy ne váljon parttalan locsogássá személyeskedő szívatássá
és természetesen kell hozzá valamiféle halvány
sejtés is arról hogy talán érdemes
objektívnek hinni a saját nézőpontomat
hiszek abban hogy a
DOKK
a kortárs költészet különleges felülete
alkotója által beépített saját játékszabályai vannak szeretem ezeket
szerettem hogy van
hogy működik
hogy úgy viselkedett természetes körülményei között
mint egy élettel szennyezett folyó
amelyik képes az öntisztulásra
szabályozni lehet
néha kell is
de sterillé tenni vétek
ha az irodalomban nem nyüzsög élettel telin
a mindenkori
saját kora
akkor steril
védhetem a ciánszerű eszmei beáramlásoktól
de desztilláló adekvát instrumenteket
ne építsünk a folyóba ömlő patakok vizére
2018
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2021-10-23 11:21:05
Utolsó módosítás ideje: 2021-10-23 22:29:57