A sűrítés fokozatai [Dichtung]
[Helyetted is]
Asszociációs mező.
Változóban. Ő volt. Eddig.
Ám más közegben már nem ő.
Legjobb esetben is egyik
reménybeli opciója csak,
amely akként illeszkedik
hozzád – csont nélkül –, akár egy
belőled hiányzó darab.
S te tudnád, mint szimpla számjegy,
föladni önálló magad,
egy másikat egészítve
ki kerekre? Mernél szabad
lenni egódtól, ennyire?
Könnyű rávágni a választ —
nem biztosíték semmire.
Noha túl sok igényt támaszt,
most még(is) autentikus
(annyi romantikát áraszt).
Helyetted is romantikus.
*
[Helyetted is veled]
Asszociációs mező.
Ő volt. Eddig.
Ám más közegben már nem ő.
Legjobb esetben is egyik
reménybeli opciója magának,
amely akként illeszkedik
hozzád, akár egy
belőled hiányzó darab.
S te tudnád, mint szimpla számjegy,
föladni önálló magad,
egy másikat egészítve
ki prímszámmá? Mernél szabad
lenni egódtól, ennyire?
*
[Ő? Volt.]
Asszociációs mező.
Változóban. Ő volt. Eddig.
Ám más közegben már nem ő.
Aki
csak akként illeszkedik
hozzád akár egy
belőled hiányzó darab.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2021-10-11 00:00:26
Utolsó módosítás ideje: 2021-10-11 12:37:25