történjen bármi
a történéseknek nincs gazdája
személytelen magyarázatok lebegnek
a hibátlan hallgatásban amiből bármit megtudhatsz
bármit
amiről eddig azt hitted hogy ehhez aztán tényleg nincs közöd
de ha lenne sem hinnéd hogy miattad vergődik a Föld
mert nem akarod – de lehet hogy nem is szeretnéd – elhinni
Isten létezésében magad
bár ott látod minden nyomorúságos mozdulatodban
a pengekerítések sziluettjeiben
amikhez ugyan tényleg csak annyi közöd van
hogy olvastál valahol valamikor róluk
és elszégyellted magad goromba némaságodért
lassan kirajzolódik benned a Semmi
itt is
ott is
keresi önmagát
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2021-07-12 10:11:41
Utolsó módosítás ideje: 2021-07-12 10:14:03