Mozdulatlanul
A titokzatos repkény és a kőtörő fű
szétmorzsolják
a magam köré emelt falat.
Félek a köddel borított kertek
hívogató mélységétől.
A színek, a formák ölnek:
nincs menedék.
Ha beszélek,
megvetemedik a föld.
Ha szólnak hozzám,
mintha rozsdás vasak,
csorba szögek súrlódnának.
Ismeretlen maradnék
a kövek emlékezetében.
Nem mozdulok hát:
székem karfája kivirágzik,
görcsbe rándul a szépség,
és már nem látom
e börtön rácsait.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2021-05-18 18:33:01
Utolsó módosítás ideje: 2021-05-18 18:33:01