92. English poem / 92. Angol vers
(To Amanda Gorman)
(Photo: Amanda Gorman in a yellow suit with a red turban on her
head reads a poem at the inauguration of US President Biden,
mentioning that maybe one day she might want to be president.)
"Have you outstript the rest? are you the President?
It is a trifle..." /Walt Whitman/
If you are coming to Europe, you not to say that you want to be
president. Because then for here Zeus will ask in your dream: why
don't you desire immortality instead.
---
(Amanda Gormannak)
(Foto: Amanda Gorman sárga kosztümben, piros turbánnal a
fején verset olvas fel Biden amerikai elnök beiktatásán,
amelyben megemlíti, hogy egyszer talán elnök szeretne lenni.)
"Túlnőttél a többin? te vagy az elnök?
Semmiség..." /Walt Whitman/
Ha majd Európába jössz, ne hangoztasd, hogy elnök szeretnél
lenni. Mert akkor itt Zeusz álmodban megkérdezi majd: miért nem
vágysz inkább a halhatatlanságra?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2021-03-08 10:31:13
Utolsó módosítás ideje: 2021-03-08 10:31:13