filozófia
azt hiszem az életem
jelentős részét
öngyújtók keresésével töltöttem
és szinte mindegy milyen
öngyújtóm
volt éppen
benzines gázos meztelennős
áttetsző vagy nevemmel gravírozott
mindannyian az átváltozás
a szökés
a rejtőzés
kibaszott nagy
mesterei voltak
nem úgy mint én
aki
de most ezt hagyjuk
közben meg
a kézfejemről lenyúzva a bőrt
kutattam zsebeimben öngyújtók után
a szobákon ahol laktam
talán ha hurrikán masírozott át
pedig én csak rágyújtani
szerettem volna
megint és megint
dührohamot kaptam hogy hol van
miért nem találom ide raktam
pontosan
itt kellene lennie
vagy ott
de hát nincs ott se
ismertem egy újságírót
aki nem csak a nevét vésette
nagyon menő zippo öngyújtójába
hanem jelmondatként azt is
hogy nincs kiút
és hiába vitatkoztam vele
egész éjszaka
az a nagyképű fasz
megrengette egész világképemet
másnap reggel viszont
az öngyújtóját a nadrágzsebemben találtam
nevével és filozófiájával együtt
gondoltam akkor bosszúból
ezt most
megtartom
magamnak
ó én naiv
talán egy hétig
ha
kitartott nálam
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2021-01-27 10:29:29
Utolsó módosítás ideje: 2021-01-27 12:07:11