átvágás
apró zsákok függnek az idegpálya felett,
amikor itt az idő, kibomlik a bog,
meszes por hullik az elme tükörsima jegére,
a korcsolya megakad, a láb megbicsaklik,
a test összegabalyodott végtagokkal elterül,
Mariska néni is így járt, elmeszesedett csigolyái
zavart okoztak a rendszerben, az üzenetek
bukdácsolva értek célba, a gondolatokból
foszlányok maradtak, hamar szétvitte őket a szél,
félretett pénzét elherdálta, bekopogtatós árusok
juttatták éhkopra, kicsalták az utolsó rézgarasát is,
öröm helyett, bánat ült a karácsonyfa tetején,
edény és takaróhalmok töltötték csordultig a szobát,
piros nyelű kések vigyorogtak a családra,
valahol messze, Mariska nénik kuporgatott nyugdíjából
hatalmas lakomát csaptak a szeretet ünnepén
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2020-12-28 10:08:08
Utolsó módosítás ideje: 2020-12-28 10:08:08