túl sok vagyok ahhoz
hogy valaki lehessek
bennem van annyi semmi
hogy könnyű csendet fessek
furcsa világom fészek
eresz alá ragadt sár
s leverni jön ki nem ért
ki sosem lesz madár
repülök szárnytalan
betűk emelnek szavak
nem trón nem dobogó
hová a versem lerak
fűre érkezem
lengő ágra
vagy langy
nyári pocsolyába
egyszerű emberek közé
itt nem jár Odüsszeusz
itt a csoda a tücsköké