A pohár falain belül időtlen a keringés,
szédült medúzafelhők kapaszkodnak.
Csengetésre partot ér egy kis katasztrófa,
vitorlákba nyomja arcát a csillagközi szél.
Ráncos rojtokra foszlik, térképszeletek
a vízre fekvő zöldessárga fűzfalevelek között.
Keserű zaccot kortyol a nyár. Marad az utóíz
és a szűkülő ragyogás himlőfoltokat hagy.