A dongók szelídek
a dongók szelídek
az összeharapdált ajak klímaellenes
vaksötétben a meszelő kikéri magának
a leopárdbőrt
vagy lenolaj vagy gégecső ministránsa a káposztaföldön
a jegenyék megdőlnek
az eljegyzettek szakadékba zuhannak
elég az elégiazajból
dönögve hírgyárunk rókavackot keres
van fedezetlen csekkünk a másik oldalon
elfeneklünk imbolygás eszköztárunk a púpodba búvik szkandert polírozni
közben nyikoroghat a posztónk a surlófényben
és ovális a nyelv
mely pont torpedót csépel
és kész lesz a párizsi horgunk patakján
és a szonettek belekóstolnak a szabálytalanságba
és a sötétkamrás kacsintás
egyszeriben kóborló farkasunk lesz
a mai nap
maholnap
a légi ellenőrzés a szinapszisok után vetődik le magas építményünk bástyafokáról
s mi kézen fogva vezetjük az iszapbirkózást a rénszarvashoz ki köldökcsipeszünket elemelte
mert ólmot áteresztő legyező volt ő egykor
de nem bírta a szomjúhozást
ki kellett vinni az álompor-ültetvényre ott egészen rendbe jött
a mai nap
maholnap
megölünk egy tankot mitől avasak leszünk
vagy érzékenyebben fogadjuk a csengettyűszót
sikamlós kagyló a keretben
kétoldalt lepecsételt palack az űr hogy is regélhetnénk el szebben
máskülönben a mélyhűtött dallam alkotmányban lefektetett paragrafusa
a miénk kedden
ő vigyáz majd szédülős lampionjainkra
hanem a legügyefogyottabb strófáinkra senki sem ügyel majd
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2020-08-17 10:43:14
Utolsó módosítás ideje: 2020-08-17 10:43:14