Tótágas
Túl nagy a csönd odakinn,
monitoron pattog csak a labda.
Az emeleten digitalizált gyerekek
-enyhe tüneteket produkálva-
kisorsolják, ki az a szerencsés,
aki ma leviheti a kutyát.
A macskát nem szokás sétáltatni,
de most csinos nyakörvet kap,
s a póráza is hosszabb,
hisz ő mégiscsak
büszke és szabad állat.
Az öregasszony kihajol az ablakon,
Ferit, a férjét ebédelni hívja.
Az öregember, aki egyébként Béla,
"egy padon a napba " ült,
hogy antivirális sugárkezelésnek
tegye ki kopasz fejét,
már ami kilátszik
a hiánycikknek számító
sebészmaszkból.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2020-07-14 21:59:51
Utolsó módosítás ideje: 2020-07-14 21:59:51