Assisi ( Karsai Annának )
Ferencről azt hiszik,
hogy meghalt,
de Ferenc az orvostudománnyal dacolva
inkább fül lett.
Tudjátok, olyan ember nélküli fül,
ami meghallja a süket csöndet is.
Ferenc a fülével lát.
Látja a levendulák liláját,
pedig Ferencet legutóbb
egy erkély mellett látták csüngeni
karácsonyi ablakdíszen.
Onnan hallgatta az Örömódát.
Azt mesélik, utána sírt,
de ez csak mende-monda,
előítélet ez Ferencről,
aki fül lett halála után.
Ferenc megérzi,
ha teli a szatyor és nincs füle,
akkor segít egy szatyornak,
amikor kell.
Rákban halt meg Ferenc.
Talán sebesebben, mint kellene.
Csontrák volt.
Nem hiszem, hogy értitek.
De Ferenc az marad
aki volt - halála után is.
Csak egy fül, aki viszi a szatyrot
és hang nélkül énekli az örömódát.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2020-07-04 19:57:53
Utolsó módosítás ideje: 2020-07-04 19:57:53