PITVAR
Ó, trombita, ó, rét, ó, jeles kórházi beutaló!
Kancsal havazik,
majd kéjes behatolás a négyzet alapú molekulába,
amellyel a zuhanyrózsa kifosztja
a levegőbankot.
A pávián söprűs jelenete,
ahol a marionettfigurák szent étke a kung fu.
Kergülő kérgesség reváns gondolata,
a menedzsernek
sikerült-e megbabonáznia a zsiliprendszert?
És mondd, pitvar: mely hosszúsági körön terül el az árammegszakító körme feketéje?
Két ezer százalék, már a parfümhágóról
se lesz külön visszatérés.
Kútszáj gyatra angyalai tűnődnek, ó éjszakai út, s te
száműzött báj, a józan ész hívei maradtatok mégis.
Mindegy, hogy vadászkürt palotaforradalma
vagy őstermelő közérdek
vagy tusba mártott tüske aurája,
passzivitás, nemde nem kötöttünk egymással szerződést,
nemde megállókban tündökölteted arcod, hogy ásítás legyen
a végünk.
A stimuláció még mindig túl erős,
hogy gézbe bugyolálva elözönlenek a napraforgótányérok.
A szőke országba rendőrökkel behozatlak, orsószáj.
A prizma a tó szüze,
s a görkorcsolya kerekei tovább pörögnek.
A célkeresztben egy tántorgó hóember frigyládát lápiszol. Járásnyira innen a homály nyihogó kancája üget.
Én pont kaprot szállítok, s a gregorián ének ujjbegyeimmel megeteti a keresztbe
fektetett órákat.
A gátőr kievickél a partra, a lényeg, hogy átlátszatlan maradj.
És szól a gyermek a gondolatok másnaposságával:
a legyezővel
átszúrt patkánykolónia bírja-e a széttagoltságot?
Valószínűleg igen, mert a szőke fémpikkelyek
zárórája iratgyűjtő extázis lesz.
A marihuánás sorsjegy ott parkol az Oktogonnál. Felülírva az óvatosság!
Nincsen minden nyeregcsatra
rágravírozva a függelemsértők menetoszlopa.
Antennatelevény ugrál plüss zsiráfunkon,
s mi balfülesek vagyunk,
robotos életünk szürke szövedékén a tapintatos flört munkálkodik.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2020-01-13 11:25:50
Utolsó módosítás ideje: 2020-01-13 11:25:50